Friesland, de provincie van Sneek, Leeuwarden en Heerenveen. De provincie van lekker relaxen aan het water, in het water en op het water. De provincie van prachtige zeilboten, een rijke geschiedenis vol cultuur en 3 prachtige Golden Stays. Ja, die passen zeker in dit rijtje thuis, want Golden Stay heeft 3 écht leuke vakantiehuizen in Friesland.

DE HUIZEN in Friesland

Deze 3 Huisjes in Friesland bestaan uit 1 grote prachtige villa, die te omschrijven is als een grote groepsaccommodatie, en 2 iets kleinere villa’s die perfect zijn voor families of gezellige vriendengroepen van 10 of 12 personen.

Deze grote villa is onze luxe vakantiehuis in Friesland.
Deze grote villa is onze luxe vakantiehuis in Friesland.

De grote villa was ooit een boerderij, en is nu schitterend gerenoveerd door het Golden Stay klusteam. De inrichting van dit huisje in Friesland is helemaal opgefrist en heeft een moderne look gekregen, met inspiratie van het mooiste Zweeds interieur met een Nederlandse twist. Het kleurenpalet geeft een gevoel van rust, vrijheid en relaxatie. De natuur en het uitzicht rondom deze villa helpen een handje hierbij. Om de villa heen bevinden zich de velden die bij deze villa hoorden toen het nog een boerderij was: Een oase van groen, af en toe doorbroken door een massieve boom of een galopperend paard. Kortom, een heerlijke haven van rust in Follega, te huur bij Golden Stay. Wil je hier als groep naartoe? Lees dan verder in onze blog over deze heerlijke groepsaccommodatie in Friesland. Hoef je niet verder lezen en ben je al verkocht? Boek dit leuke vakantiehuis in Friesland dan via deze knop!

De twee kleinere villa’s liggen vlak naast elkaar in het prachtige Rijs, minder dan 10 minuutjes van een prachtige plek aan het water van het IJsselmeer, ’t Mirnser Klif. Deze huizen zijn ook helemaal geüpgraded tot Golden Stay kwaliteit. Een prachtig interieur geïnspireerd door de omgeving: ruim en rustgevend. Ook een Jacuzzi hoort hier natuurlijk bij, om totaal tot rust te komen in het water. Deze huisjes in Friesland liggen ook bij een heerlijk bos, het Rijsterbos, soms ook wel het Gaasterbos genoemd, of in het Fries het Rysterbosk. Via deze site is het ook mogelijk om een gids te huren, voor een “onvergetelijke tocht door dit adellijke wandelbos. Een ideaal uitstapje met familie, vrienden of collega’s.

Bij een vakantiehuis in Friesland hoort natuurlijk ook een hele comfortable tuin.
Bij een vakantiehuis in Friesland hoort natuurlijk ook een hele comfortable tuin.

Gouden Reviews over onze vakantiehuizen in Friesland

De reviews zijn ook zeer te spreken over deze huizen. Hier een kleine selectie:

“Heerlijk huis. Mooie indeling. Grote tuin, ideaal voor wat actieve bezigheden. Jacuzzi is een pluspunt.


Uitgebreide speelkamer voor de jongsten met tafeltennis in de kelder. Ideaal voor families met grotere en kleinere kinderen.


Gaasterland is verrassend mooi. Tip: solextocht. Veel lol en je ziet veel van de omgeving.”

Haaije – mei 2022

“Wij hebben heerlijke dagen gehad in dit luxe, knusse en gezellige huis! Ook de jacuzzi was fijn en het naastgelegen bos is heerlijk om te wandelen of om hard te lopen! De hosts waren heel erg vriendelijk en behulpzaam. Kortom: een toplocatie!”

Marieke – januari 2022

En Vital vat een van deze huizen perfect voor ons samen:

“Om te beginnen, het huis en grondstuk zijn echt groot. Heerlijk om met klein groep of grote familie aanwezig te zijn. Als je het huis binnenkomt heb je een hal en een keuken. Paar trapjes naar boven is de woonkamer met grote eettafel en zithoek. Tevens tegen de woonkamer aan is een slaapkamer voor de kinderen. Hierin staat een slaapbank. Voor 2 personen is het te klein vonden wij. Heel veel lichtinval in woonkamer. Heerlijk. Keuken is uitgerust met alles. Filterkoffie automaat is aanwezig.


Vanuit keuken paar trapjes naar beneden kom je in het slaapgedeelte. Er zijn beneden 5 slaapkamers aanwezig. Alles is uitgerust met 2 persoons bedden. Bij een kamer is een stapelbed aanwezig. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. Als je nog meer naar beneden gaat vanaf de hal en slaapkamers, dan kom je 2 kamers tegen. In één heb je een wasmachine en koelkast vriescombinatie. In de andere kamer is een tafeltennis aanwezig en dart. Ideaal voor de kinderen.


Op het terras is ‘t heerlijk genieten van alle rust. Het terras is zeer groot met genoeg zitplaatsen voor een grote groep. We hebben heerlijk de BBQ aangedaan met gas.


Tevens heb je buiten een jacuzzi met groot grasveld. Hier hebben de kinderen genoeg gevoetbald.


Alles was zuiver en in overvloed.


Kortom, echt een heerlijk huis om in te verblijven.”

Vital – juni 2022

Boek een van deze leuke huisjes in Friesland snel door te klikken op een van onderstaande knoppen!