Lente op de Veluwe, dat betekent rondlopen in een kunstwerk. Een van de prachtigste plekken van Nederland. De heide gaat in bloei, met prachtige paarse en roze bloemen zover als het oog kan zien. Gecombineerd met groen gras, groene bomen en een heerlijk zonnetje is de Veluwe in de lente “the place to be!”. Golden Stay heeft hier een luxe bungalow staan, nabij Epe, in Gelderland. Deze heerlijke vakantiewoning is perfect voor 6 gasten om te genieten van de mooie bossen en natuur die de Veluwe te bieden heeft.

Prachtig ZWEMBAD IN DE BUURT

Op het gelijknamige vakantiepark Rabbit Hill, iets ten zuiden van vakantie park Rabbit Hill Epe waar deze vakantievilla zich bevindt, zijn meerdere zwembaden aanwezig. Binnen is een prachtig overdekt zwembad, met glijbanen, whirlpool, stroomversnelling en nog veel meer. Daarnaast is er ook een heerlijk buiten zwembad, met ligweide, waterattracties en een peuterbad. Echt een aanrader!

Een van de glijbanen van het overdekte zwembad op de Veluwe!

Een van de glijbanen van het overdekte zwembad op de Veluwe!

Bungalow met 3 slaapkamers en meer! 

De bungalow zelf beschikt over 3 slaapkamers, een ruime badkamer met inloopdouche en een apart toilet. Verder is er een volledig uitgeruste keuken perfect voor uitgebreide kookfestijnen. De bungalow staat in een prachtig park met veel ruimte tussen de villa’s en bungalows, waar de rust wordt gerespecteerd. De reviews zijn ook erg enthousiast over dit huis:

“Een mooi, sfeervol huis met een gezellige gastvrijheid. Veel ruimte om het huis en een mooie omgeving. Je loopt / fietst zo het bos in. Echt aan te raden als je er even tussenuit wilt om met familie, vrienden in een gezellig huis te relaxen.”

Carola, 2021

“Heerlijk genoten van de omgeving en de natuur! Het huisje is van binnen erg mooi en voorzien van alle gemakken. Het park is ruim opgezet waardoor je geen overlast hebt van de buren. Ons paasweekend kon niet beter, bedankt.”

Etienne, 2021

 

Dit klinkt hartstikke goed! Wil je ook dit huis boeken? Klik dan op de knop onder de foto: 

Luxe bungalow / vakantiehuis op de Veluwe 

Luxe bungalow / vakantiehuis op de Veluwe

 Boek nu het Vakantiehuis op de Veluwe!

De “Big Five”

 Zoals Carola in haar review zegt, loop of fiets je zo vanuit de luxe bungalow een van de vele routes van de Veluwe op. Deze routes leidden je langs prachtige vergezichten, heerlijke heidevelden en rustgevende stukken bos. Maar ook dieren! Op de Veluwe is er de Nederlandse “Big Five”; vijf prachtige dieren die op de Veluwe zijn te spotten. Dit zijn de edelhert, het wild zwijn, de ree, de vos en de schotse hooglander.

Hier zijn van elk dier een aantal interessante feitjes:

  • Het edelhert heeft een gewei dat tot wel 15 kilo kan wegen! Dit gewei werpen ze ieder jaar af tussen februari en april, dus als je goed zoekt kun je er misschien wel eentje vinden!
  • Een wild zwijn is een nachtdier dat op geur zoekt naar zijn eten. Dit reukvermogen is zo goed, dat in Duitsland ze zelfs zijn ingezet om drugs en explosieven op te sporen. Louise, het bekendste voorbeeld hiervan die zelfs op tv verscheen in Nederland, stierf in 1998.
  • Reekalfjes zijn super goed in verstoppen! Zodra ze geboren zijn blijven ze eerst een paar dagen doodstil liggen op een plek in het bos, waar hun moeder ze alleen opzoekt om te zogen. Tijdens deze dagen zijn ze onvindbaar voor zelfs de beste speurhond, of speur-wild zwijn, want ze hebben nog geen geur! De mama ree helpt hier aan mee door zelfs de uitwerpselen van haar jong op te eten!
  • Waar een wild zwijn voor voedsel zoekt op geur, jaagt een vos op geluid: Een vos kan een muis tot op wel 100 meter afstand horen! Daarnaast is een vos heel vastberaden in zijn zoektocht naar een geschikte partner. Een rekel (het mannetje) volgt een moertje (het vrouwtje) vaak wekenlang op de voet, totdat zij klaar is om te paren.
  • Schotse hooglanders zijn niet een inheemse diersoort van de Veluwe. Dit is te beredeneren uit hun naam: Ze komen namelijk uit het westen van Schotland! Ze zijn hier geplaatst met één reden: Het ophouden van de heideterreinen! Echte grasmaaiers dus.

De grasmaaiers van de Veluwe!

De grasmaaiers van de Veluwe!