Expats, kort voor expatriates, zijn mensen die om professionele of persoonlijke redenen tijdelijk in een ander land wonen dan waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Deze groep bestaat doorgaans uit hoogopgeleide professionals die door hun werkgever naar het buitenland zijn uitgezonden. Verhuren aan expats brengt voordelen met zich mee, waaronder hun intentie voor een tijdelijk verblijf; ze wonen meestal voor maar een bepaalde tijd, variërend van enkele maanden tot enkele jaren, in het gastland naar keuze. In Nederland is er een groeiend aantal grote bedrijven die expats inhuren en verblijven nodig hebben. In deze blog lees je een aantal tips en redenen om te kiezen voor expat verhuur van je eigen woning.

Is mijn woning geschikt voor verhuur aan expats?

Het verhuren van jouw woning aan expats kan een aantrekkelijke optie zijn, maar het is belangrijk om eerst te bepalen of jouw huis hiervoor geschikt is. Belangrijke factoren zijn de staat van de woning en of het een gemeubileerde woning betreft. Expats geven vaak de voorkeur aan gemeubileerde woningen, juist omdat hun verblijf meestal tijdelijk is. Zorg ervoor dat jouw woning in goede staat is en bied een neutrale, maar gezellige inrichting aan om een breder publiek aan te trekken. Verder zijn potentiële huurders vaak op zoek naar woningen in de buurt van de grote steden, omdat bedrijven daar ook vaak hun kantoor hebben. Als je dus een huis hebt in de buurt van bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere of Hilversum, kan jouw woning heel aantrekkelijk zijn. Ten slotte zijn expats vaak personen die veel kennis hebben van techniek en daarvan houden, dus is het een groot voordeel als er een snelle wifi-connectie is, een smart tv, een koffiezet apparaat en andere essentiële apparatuur zoals een magnetron, vaatwasser, wasmachine en droger. Om het extra interessant te maken kun je ook het een en ander aan domotica (automatisering) in de woning doen.

Bij expat verhuur van je eigen woning is het aan te raden dat de woning gemeubileerde wordt verhuurd.
Bij expat verhuur van je eigen woning is het aan te raden dat de woning gemeubileerde wordt verhuurd.

Waarom expat verhuur van mijn eigen woning?

Expats zijn vaak betrouwbare huurders met een hoog, stabiel inkomen. Dit betekent dat de huurprijs maandelijks op tijd betaald wordt, wat zorgt voor een zorgeloze ervaring voor jou als verhuurder. Al helemaal als het contact en de overeenkomst direct met het bedrijf wordt afgesloten dat een huis regelt voor de expat. De huurperiode bij expats is meestal tijdelijk. Dit biedt flexibiliteit voor de huiseigenaar en de mogelijkheid om de woning in de toekomst zelf te gebruiken of opnieuw te verhuren. Verder zal er weinig overlast zijn, en zal het huis netjes worden gebruikt, omdat de expat hier voor een langere verhuurperiode in verblijft, en dus voor hem zelf van belang zal zijn om het huis netjes te houden. Verder kan het verhuren aan expats ook leiden tot internationale connecties, wat jouw netwerk kan vergroten en toekomstige verhuurmogelijkheden kan bieden.

Jouw eigen woning tijdelijk verhuren aan expats

Er zijn best wat dingen die komen kijken bij het tijdelijk verhuren van je woning aan expats, al helemaal als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het opstellen van een duidelijk huurcontract is cruciaal. Neem contact op met een juridisch adviseur om ervoor te zorgen dat alle juridische aspecten, zoals de duur van de huur en de voorwaarden, correct zijn vastgelegd. Verder zorgt een passende borg voor extra zekerheid. Maak daarnaast duidelijke afspraken over het onderhoud van de woning en het al dan niet toestaan van huisdieren. Ook is het essentieel dat de term ‘tijdelijke verhuur‘ duidelijk gedefinieerd is in het contract. Dit voorkomt misverstanden over de lengte van de huurperiode. Ten slotte is goede communicatie met jouw huurders is essentieel. Wees beschikbaar voor vragen en zorg voor duidelijke afspraken rondom onderhoud en eventuele problemen.

Golden Stay kan helpen met het toevoegen van de persoonlijke touch die jouw woning uniek maakt voor de verhuur aan expats.
Golden Stay kan helpen met het toevoegen van de persoonlijke touch die jouw woning uniek maakt voor de verhuur aan expats.

Zorgeloos jouw huis verhuren aan expats met Golden Stay

Zoals je hierboven kunt lezen, kan het verhuren van jouw eigen woning best een uitdaging zijn. Hiervoor zijn wij er! Golden Stay heeft ervaring met de verhuur aan expats, en neemt graag het werk uit handen bij de tijdelijke verhuur van jouw woning aan expats. Wij kunnen voor alles zorgen, van verhuur tot onderhoud, zodat jij je kunt focussen op wat belangrijk is. Wij kunnen helpen bij het persoonlijker inrichten van je woning voor expats, bij de marketing en mooie foto’s maken, bij het opstellen van de juiste contracten en met het contact met klanten en huurders. Met Golden Stay wordt het verhuurproces aan expats gemakkelijk en stressvrij. Neem vooral contact met ons op om het te hebben over de mogelijkheden om jouw woning, huis of appartement aan expats te verhuren.